Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Άνοιξε η γη και «κατάπιε» το προαύλιο δύο παιδικών σταθμών


Μια καθίζηση που σε βάθος φτάνει τα τρία μέτρα, στο προαύλιο κτιρίου που στεγάζει δύο παιδικούς σταθμούς, και που από τα Χριστούγεννα μέχρι και σήμερα δεν έχει καν δρομολογηθεί η αποκατάστασή της, δείχνει σε ποιο σημείο έχουν φτάσει γονείς και κηδεμόνες που με τρόμο στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

                                     
Το κτίριο βρίσκεται στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στεγάζει δύο παιδικούς σταθμούς που φιλοξενούν 90 νήπια και 26 βρέφη.

Οι δάσκαλοι εδώ και τρεις μήνες αναγκάστηκαν να απαγορεύσουν τον προαυλισμό των παιδιών, μη έχοντας άλλοι επιλογή, ενώ οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα χωρίς αποτέλεσμα.

Η καθίζηση βάθους περίπου τριών μέτρων έγινε τα Χριστούγεννα. Ακολούθησε ένα μπάζωμα, ο δε επιβλέπων μηχανικός ειδοποίησε την πολεοδομία του δήμου ότι πιθανά το πρόβλημα υπάρχει λόγω ύπαρξης παλαιού βόθρου. 

Σημειωτέον, στο κτίριο του βρεφικού σταθμού παλαιότερα φιλοξενούνταν δημοτικά λουτρά, άλλες πληροφορίες μιλούν και για ύπαρξη πισίνας σε μέρος του προαυλίου. 

Η πολεοδομία από την πλευρά της δεν παραδίδει το προαύλιο προς χρήση, καθώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι

«Οι δυο παιδικοί σταθμοί πρέπει άμεσα να μετεστεγαστούν και να αρχίσουν οι  εργασίες αποκατάστασης των ζημιών» λέει στο newpost η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κηδεμόνων Διονυσία Αθανασοπούλου, και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η κατάσταση στα σχολεία είναι, πια, εξαιρετικά επικίνδυνη.

«Από τότε που καταργήθηκε ο ΟΣΚ και η ευθύνη των κτιρίων πέρασε στους δήμους, δεν προλαβαίνουμε να καταγράφουμε επικίνδυνα κτίρια. Επικίνδυνο δεν είναι ένα κτίριο μόνο όταν κινδυνεύει να πέσει στα κεφάλια των παιδιών, αλλά κι όταν ένα γυμναστήριο έχει εκτεθειμένες πρίζες γύρω από τις οποίες τρέχουν τα νερά της βροχής. 

Οι δήμοι έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και έχουν τα σχολικά κτίρια ως τελευταία τους προτεραιότητα. 

Έχουμε επανηλειμένα ζητήσει καταγραφή των προβλημάτων, άμεση επισκευή των πιο επικίνδυνων και να τηρείται ένα μητρώο επισκευών, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Η κατάσταση του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, το οποίο δεν έχει βγάλει κάποια απόφαση συγκεκριμένου χρονοδιάγραμματος επισκευής.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου